‘Food Smart’ Θεσσαλονίκη: Εγχειρήματα με κοινωνικά και περιβαλλοντικά κέρδη για την πόλη!

Food Smart’ Θεσσαλονίκη:

Εγχειρήματα με κοινωνικά και περιβαλλοντικά κέρδη για την πόλη!

 Στόχο έχουν να μην πηγαίνει καμία μερίδα φαγητού χαμένη προσπαθώντας να περιορίσουν τη σπατάλη τροφίμων, μιλούν για την αξία της μέλισσας στην αλυσίδα της φύσης και το ρόλο του καταναλωτή και μας παροτρύνουν να μαγειρέψουμε στο σπίτι για να γνωρίσουμε καλύτερα τί είναι και από πού έρχεται αυτό που βάζουμε στο τραπέζι μας!

Τρεις ομάδες από νέους ανθρώπους αναλαμβάνουν αυτές τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες και βραβεύθηκαν γι’ αυτές στο πλαίσιο του διαγωνισμού Micro-δράσεις για τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και βιώσιμου αστικού τοπικού διατροφικού συστήματος στην πόλη της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Fair Trade Hellas.

Οι 3 νικητές που κερδίζουν 2,500 ευρώ ο καθένας για την ενίσχυση της δράσης τους είναι:

1ο βραβείο: «Διάσωση & προσφορά τροφίμων»

2ο βραβείο: »Γιορτή Μελιού.  «Γιορτάζω, Δοκιμάζω, Ενημερώνομαι»» 

3ο βραβείο: »Μαγειρεύοντας οικογενειακά, τοπικά & αυθεντικά» 

Μαζί με αυτά τα βραβεία, αποδίδονται τιμητικές διακρίσεις σε 2 εγχειρήματα πολύ καινοτόμα και πολύ κομβικά σε όλη τη διάρκεια του πρότζεκτ και της δημιουργίας του Διατροφικού Συμβουλίου της πόλης. 

1η διάκριση: Προώθηση εγχειρημάτων ΚΥΓΕΩ (Κοινωνικά Υποστηριζόμενη ΓΕΩργία)

2η διάκριση: KIPOS3 – Κήπος εις στον Κύβο, αστικός λαχανόκηπος

Πρόκειται για καινοτόμες ιδέες που εφαρμόζονται με άμεσο τρόπο σε επίπεδο πόλης, μπορούν να αποτελέσουν καλή πρακτική και να υλοποιηθούν σε μεγαλύτερη κλίμακα και κυρίως προωθούν ένα βιώσιμο διατροφικό σύστημα για τη Θεσσαλονίκη.

H απονομή των βραβείων θα γίνει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στην Ημερίδα «Μεσογειακή διατροφή και υγεία» που διοργανώνει το Thessaloniki Food Festival.

Πάνελ κριτών

  1. Μαρία Πασχαλίδου, Πρόεδρος ΚΕΔΗΘ και associate partner στο Food Smart Cities for Development project.
  2. Μαρία Παρταλίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Γεωπονικής, Τομέας αγροτικής Οικονομίας ΑΠΘ και facilitator στα σεμινάρια του Food Smart Cities πρότζεκτ
  3. ΟΠέτρος Αλεξανδρής,Διευθυντής Σύνταξης του αγροτικού ενημερωτικού portal «Agro24.gr» και Συντάκτης του αγροτικού ενθέτου της Καθημερινής της Κυριακής «Agricola».
  4. Κέλλυ Γαρυφαλλή, Υπεύθυνη Προγραμμάτων & Γενικού Συντονισμού, Fair Trade Hellas.
0