ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
«Η γλύκα της αλληλεγγύης…»
Στις Φιλιππίνες Mascobado ονομάζουν τη ζάχαρη που βγαίνει από το ζαχαροκάλαμο.
Ο φυσικός και χειρωνακτικός τρόπος παρασκευής διασφαλίζει τη διατήρηση των διατροφικών συστατικών που στην επεξεργασία της άσπρης ζάχαρης χάνονται. Είναι πλούσια σε ορυκτά άλατα και σε σίδηρο, στοιχεία απαραίτητα στην καθημερινή μας διατροφή. Παράγεται από μικρούς συνεταιρισμούς στα νησιά Panay. Η λειτουργία τριών μύλων Pitafa, Kamada και Mina, είναι ευθύνη του οργανισμού Panay Fair Trade Center ο οποίος έχει στόχο τη δημιουργία ευκαιριών εργασίας στις περιοχές της πόλης LLoilo όπου συγκεντρώνονται οι μη προνομιούχοι πληθυσμοί.