Sale!

Βιολογικη Κινοα απο τη Βολιβια (χωρις γλουτενη)

8.00 6.80

Η κινόα είναι δείκτης βιοποικιλότητας. Λατρευόταν απο τους Ίνκας σαν ιερό φυτό ενώ συλλέγεται για πάνω από 5000 χρόνια στα υψίπεδα των Άνδεων, κοντά στα 4000 μέτρα.

veganΒέγκαν GLOUTEN FREEΧωρίς Γλουτένη

 

Εξαντλήθηκε

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Η κινόα είναι δείκτης βιοποικιλότητας. Λατρευόταν απο τους Ίνκας σαν ιερό φυτό ενώ συλλέγεται για πάνω από 5000 χρόνια στα υψίπεδα των Άνδεων, κοντά στα 4000 μέτρα. Στη φύση υπάρχουν 200 είδη κινόας. Το καλύτερο (Quinoa Real) μεγαλώνει στις περιοχές Oruro και Potos, είναι το πιο παραδοσιακό δημητριακό των Άνδεων και αποτελεί τη βασική τροφή των πληθυσμών που ζουν εκεί. Ανήκει στην οικογένεια των chenopodiacee, όπως το σπανάκι και το κοκκινογούλι. Το μάζεμα γίνεται από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο. Η κινόα είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, όπως ίνες, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο.

Οδηγίες χρήσεως: Πλένετε 70 γρ. κινόας ανά άτομο. Βράζετε για 12-15 λεπτά (150ml νερού για κάθε 70γρ) μέχρι που οι σπόροι να ανοίξουν. Στραγγίζετε και προσθέτετε ό,τι προτιμάτε. Ανάλωση μέχρι: βλ. στο κάτω μέρος της συσκευασίας

Συνταγή: Minestrone με κινόα (για 4 άτομα) : Τσιγαρίζετε σκόρδο και κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Προσθέτετε λαχανικά (1 σέλινο, 3 καρότα, 3 πατάτες, 4 ντομάτες, 100γρ. φασόλια ή ρεβύθια ήδη βρασμένα, λίγη κολοκύθα, μισό κουνουπίδι- το καλοκαίρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 2 κολοκύθια) όλα κομμένα σε κύβους όχι πολύ μικρούς. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε κάρδαμο και γαρύφαλλο, λίγο νερό και την κινόα. Αφήστε τα στη φωτιά για 15 λεπτά και σερβίρετε με ελαιόλαδο και/ή τυρί.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΑΡΟΣ 500 g